Dakwerken

Welkom

Dakwerken nodig? Bij VDM-werken kan je terecht voor dakherstellingen en dakrenovatie van A tot Z. Wij zijn toegewijd aan het leveren van hoogwaardige diensten om jouw huis veilig en beschermd te houden tegen de elementen. Van een kleine dakherstelling tot dakrenovaties zoals: dakconstructies, hellend dak, plat dak, dakisolatie, roofing werken, dakramen, zonnepanelen, enz... Alles zal ter plaatse duidelijk worden toegelicht met onze afspraak.

Onze vakmannen zijn beschikbaar over grotendeels de provincie Antwerpen met al zijn gemeenten en districten.


Dakconstructie

We zeggen steeds, er bestaat geen goed dak zonder een goede dakconstructie. Hiervoor kan u ook bij ons terecht en zullen de verschillende dakconstructies en houtsoorten ter plaatse worden toegelicht wat er van toepassing is bij jouw dakrenovatie.


Hellend dak
Een hellend dak met grijze dakpannen, een ventilatie bovenaan en een witte dakgoot

VDM-werken, jouw toegewijde partner voor alles wat met hellende daken te maken heeft. Met onze diepgaande expertise en vakmanschap bieden wij hoogwaardige diensten voor het ontwerp, de installatie, reparatie en renovatie van punt daken.

Bij een hellend dak of punt dak hebben we het onderdak dat bescherming bied voor de dakconstuctie tegen vocht en stof en kan bestaan uit houtvezelplaten (isolerende en winddichte onderdakplaat, waterafstotend en dampopen), soepel onderdak (universeel inzetbare winddichte folie) of stijf onderdakplaat (robuuste onderdakplaten). Over het algemeen moet de basisvereiste zijn: waterdicht, dampdoorlaatheid, winddichtheid, bestand tegen koude, hitte, geluid en zo goed als mogelijk bestand tegen allerhande dieren zoals vogels, insecten en knaagdieren. Daarboven hebben we dan:

 • De dakpannen waar we 2 groepen in hebben. Betonpannen en gebakken aarde pannen met andere woorden de keramische dakpannen die in een ruim aanbod zijn in vormen en kleuren.
 • De leien bestaan uit kunstleien en natuurleien ook beschikbaar in verschillende formaten.
 • Dakplaten, metalen daken.
 • Riet wat we niet doen.

Waarom Kiezen voor een Hellend Dak?

Een hellend dak, ook wel bekend als een punt dak, biedt verschillende voordelen:

 • Esthetische aantrekkingskracht: Punt daken voegen karakter en charme toe aan elk huis en bieden architecturale veelzijdigheid.
 • Waterafvoer: Het hellende ontwerp zorgt voor een efficiënte afvoer van regenwater en voorkomt waterophoping en lekkages.
 • Ruimtebesparing: Door de zolder te benutten, bieden punt daken extra opslagruimte of de mogelijkheid tot uitbreiding van de leefruimte.
 • Duurzaamheid: Met de juiste materialen en installatie kunnen punt daken langdurige bescherming bieden tegen de elementen.

Plat dak
Een plat dak met de dakbedekking roofing, waar een dakraam in gemonteerd is en ventilatie in zit

VDM-werken, jouw toonaangevende bron voor professionele diensten met betrekking tot platte daken. Wij bieden uitgebreide expertise en hoogwaardige oplossingen voor het ontwerp, de installatie, reparatie en onderhoud van platte daken.

Bij een plat dak bedekken we voornamelijk met EPDM of roofing.

 • Roofing: de voordelen van roofing zijn dat deze niet weersgevoelig zijn bij plaatsing. Goedkooper dan EPDM. Dikkere laag dan bij EPDM. Bij een renovatie is het gemakkelijk om een extra laag te branden. Er zijn geen of weinig hulpstukken nodig voor de afwerking. Maar roofing heeft natuurlijk ook zijn nadelen zoals meer naden bij verbindingen en het branden gebeurt met open vlam dus zal er brandgevaar zijn (brandbestrijdingsmiddelen zijn hier natuurlijk van toepassing).
 • EPDM: de voordelen van EPDM zijn geen brandgevaar. Minder naden bij verbindingen. Sneller en goedkoper bij grote oppervlakten. Maar EPDM heeft ook zijn nadelen zoals weersgevoelig bij de plaatsing. Meer hulpstukken nodig bij de afwerking en duurder bij kleine oppervlakten.

Waarom Kiezen voor een Plat Dak?

Platte daken bieden verschillende voordelen, waaronder:

 • Ruimtebenutting: platte daken kunnen worden omgezet in bruikbare ruimtes, zoals dakterrassen, tuinen of extra woonruimte.
 • Energie-efficiëntie: ze bieden de mogelijkheid voor de installatie van zonnepanelen, groendaksystemen en isolatie, waardoor energiekosten worden verlaagd.
 • Esthetische veelzijdigheid: plat dakontwerp biedt flexibiliteit voor moderne en minimalistische architectonische ontwerpen.
 • Toegankelijkheid: onderhoud en reparaties zijn over het algemeen gemakkelijker en veiliger op platte daken dan op hellende daken.

Dakramen / dakkapellen
Gedeeltelijk zichtbaar oranjekleurig pannendak met een dakraam en ventilatie van de verwarming of recuperatiesysteem

We plaatsen dakramen en dakkapellen naar de behoefte van elke klant. Hierbij rekening houdend dat de dakconstructie zal aangepast worden met de nodige veiligheidsregels. De maten kunnen verschillen van 1m tot wel 6m. Een volledige afwerking langs binnen en buiten. Wind en waterdicht en warmte geisoleerd volgens de hoogste isolatienormen. De kosten hiervan lopen sterk uiteen aan de hand van model, hoogte, breedte, dakschuinte, enz... Bij de bezichtiging en bespreking zal alles uitgedreid worden toegelicht en is er een voorlopige raming beschikbaar.


Zonnepanelen
Gedeeltelijk zichtbaar oranjekleurig pannendak met zonnepanelen op gemonteerd

Wil je een woning met een kleine ecologische voetafdruk en een betaalbare energierekening ? Dan is de installatie van zonnepanelen al een goede stap in de juiste richting. VDM-werken plaatst zonnepanelen voor elk type huis die op redelijk korte termijn zijn terugverdiend.

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit en wordt omgevormt zodat ze kan gebruikt worden voor dagelijks gebruik.

De toelichting:

Zonnepanelen zijn vervaardigd uit fotovoltaische cellen die het zonlicht opnemen en omzetten in elektronen wat resulteert in gelijkstroom. Maar we gebruiken voor alledaags gebruik geen gelijkstroom maar wisselstroom. Hiervoor dient dan de omvormer die DC omvormt naar AC. De opgewekte stroom kan direct worden gebruikt in huis of het teveel kan teruggevoerd worden of opgeslagen worden in een thuisbatterij.

Zelfs met bewolkte dagen zal er in mindere maten elektriciteit worden opgewekt door de zonnepanelen.

Voordelen:

Zonnepanelen verminderen je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, wat bijdraagt aan een schonere planet. Door deze zonnepanelen installatie zal je directe besparingen doen op jouw energiefactuur. Wanneer de prijzen de pan uitswingen verdien jij ze sneller terug.

Een verbeterde EPC-score en waarde van jouw eigendom nemen toe.

De installatie met zonnepanelen kan geïntegreerd worden met warmtepomp en elektrische boiler.

Contacteer ons voor een plaatsbezoek met vrijblijvende offerte.

Dakwerken nodig?

Informeer naar onze prijzen.

Werkwijze
1
Contacteer en bespreking

Ons team bestaat uit ervaren en deskundige dakdekkers die elke klus met precisie en zorg uitvoeren. We komen ter plaatse om ons voor te stellen en naar jouw visie te luisteren. Samen met onze inbreng komen we tot de offerte.

2
De offerte

U krijgt daarna gedetailleerde offertes met de voorgestelde opties met de gekozen/zonder materialen, zodat u deze in beraad kan nemen. Wij bieden concurrerende prijzen zonder in te boeten op kwaliteit, zodat dakwerken voor iedereen toegankelijk zijn. We blijven in contact om eventuele aanpassingen door te voeren die u graag zag gebeuren.

3
Deal en werk

Is alles naar wens en u bent overtuigd, dan overlopen we de voorwaarden en u kan de offerte aanvaarden. Onmiddellijk bespreken we een passende datum voor aanvang van de werken.

P.S.: Zonder ondergetekende offertes worden er geen datums vastgelegd van uitvoering.

4
Perfecte afwerking en solide partner

Wij gebruiken alleen hoogwaardige materialen van gerenommeerde fabrikanten om duurzame en betrouwbare resultaten te garanderen. Jouw tevredenheid staat bij ons voorop, en we streven ernaar om een naadloze en stressvrije ervaring te bieden, van begin tot eind.

Neem vandaag nog contact op!

Ben je geïnteresseerd in onze diensten voor jouw huis of heb je hulp nodig bij reparaties of renovaties? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en deskundig advies. Jouw dak, ons vakmanschap!